Debut cu stangul in Liga I


Vineri după-amiază, inimile concitadinilor iubitori de fotbal au bătut pentru echipa noastră care disputaDSCN5708 primul meci în Devizia A. Aproape 200 dintre ei, constituiţi într-o galerie bine dotată, animată de către Ion Popescu, Alexandru Neacşu şi Titi Porceanu s-au adunat la Stadionul Municipal, de unde au fost preluaţi cu mijloacele de transport care i-au dus la Mioveni, locul înfruntării cu Oţelul Galaţi. Suporterii îşi doreau cu ardoare o victorie în această partidă istorică, dar n-a fost să fie…
“O galerie mai spălată decât a lui FC Argeş” Aceasta a fost caracterizarea făcută de şeful jandarmilor aflaţi în dispozitiv la Mioveni, care l-a felicitat pe Ion Popescu pentru modul civilizat şi disciplina de care au dat dovadă membrii galeriei noastre, preocupaţi strict de încurajarea propriei echipe, încă de la încălzirea care a precedat startului partidei. Portarul Marius Popa, antrenorul Ştefan Stoica şi ceilalţi componenţi ai lotului au fost întâmpinaţi cu scandări şi urale, care n-au contenit pe tot parcursul jocului. De asemenea, a fost aplaudat şi antrenorul oaspeţilor, Dorinel Munteanu, deşi multora le-a displăcut total obiceiul acestuia de a scuipa întruna spre terenul de joc.

Elevii lui Ştefan Stoica au început fără emoţii şi au presat constant poarta adversă.  Rând pe rând, Kone, Frăsineanu şi Voiculeţ au trecut pe lângă deschiderea scorului, însă neşansa a făcut ca tabela de marcaj să rămână neschimbată. Alb-roşii au continuat să preseze, să combine mai mult şi tot ei sunt cei care, pe finalul primei reprize, au ratat poate cea mai mare ocazie de până atunci a meciului, când pasa lui Kone a ajuns la Voiculeţ care i-a testat limitele portarului oaspete, nevoit să respingă în corner. Stoica a trimis pe gazon o formulă de joc care i-a permis echipei sale să creeze superioritate la mijlocul terenului şi aşa se explică poate lipsa de ocazii a adversarilor din prima repriză, cel puţin. Cu un 4-5-1 bine aşezat în dispozitiv, gazdele au avut o posesie mult mai bună şi au reuşit să stopeze în numeroase rânduri trecerea adversarului de propria jumătate.
În cel de-al doilea mitan, oaspeţii parcă şi-au recăpătat din nou suflul. Oţelarii au început să lege mai bine pasele şi chiar au ameninţat poarta apărată de Marius Popa, însă tot elevii lui Stoica sunt cei care au ratat cele mai multe ocazii, prin Kone, Voiculeţ, Chiricheş şi Frăsineanu. Contrar jocului, şansa a fost de partea gălăţenilor, care prin abia intratul Axente au deschis scorul în minutul 70, în urma unei centrări venite de la Paraschiv. Argeşenii au rămas în atac, însă experienţa oaspeţilor şi-a spus cuvântul şi astfel Interul pierde nedrept primul său meci în Liga I. Ba chiar mai mult, Stoica nu se poate baza în următorul meci cu Dinamo pe serviciile lui Frăsineanu, care în minutul 94 şi-a pierdut cumpătul şi a încasat un cartonaş roşu.

Etapa viitoare, FC Internaţional are o deplasare grea la Dinamo, care a reuşit un egal la Craiova, după o partidă bună.

Caseta tehnică Internaţional Curtea de Argeş – Oţelul Galaţi 0-1 (0-0) A marcat Mircea Axente (min. 69).

Internaţional Curtea de Argeş: Popa – Băcilă, Chiricheş (Jianu, min. 75), Viera, Neagu – E. Kone, F. Popa, Răduţ, Frăsineanu – Voiculeţ (Vezan, min. 80) – Cl. Ionescu (Stoianof, min. 62). Antrenor: Ştefan Stoica. Oţelul Galaţi: Baotic – Râpă, Costin, Jelev, Siminic – Ibeh, Giurgiu, Mojsov (Sârghi, min. 90+3), G. Paraschiv – Pătraş (Antal, min. 46), M. Matei (Axente, min. 66). Antrenor: Dorinel Munteanu. Cartonaşe galbene: Chiricheş, min. 55, Băcilă, min. 90+2, Neagu, min. 90+3 / Giurgiu, min. 36, Baotic, min. 76, Antal, min. 78, Mojsov, min. 87. Cartonaş roşu: Frăsineanu, min. 90+3. Arbitrii: Istvan Kovacs – Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac.

Declaraţii Ştefan Stoica: ‘’Este rău că am pierdut, dar asta este viaţa. Nu meritam să pierdem, dar nici să câştigăm. Ne-a fost tare greu. Echipa nu este pregătită… A contat că a fost şi primul joc de campionat, însă putem să ne revenim. Toţi suntem de vină pentru acest rezultat. Jucătorii au încercat să joace, dar acesta este nivelul nostru. Galaţiul a prins un şut pe poartă şi a câştigat. Kone nu este pregătit 100%, însă o să facă furori peste câteva săptămâni. Nu e uşor să faci o echipă în 3-4 săptămâni. Este păcat de băieţi, nu aveam voie să pierdem 3 puncte cu Galaţiul. Astăzi am pasat mai bine decât Oţelul. Noi trebuie să reparăm ce am stricat azi şi o să facem o echipă frumoasă. Jucătorii au dat tot ce au avut mai bun din ei, dar ghinionul a făcut să pierdem’’.

Dorinel Munteanu: “Mă bucur pentru acest rezultat muncit. Au fost două reprize diferite şi, după un început greu în care gazdele au ratat câteva ocazii, în partea a doua am controlat jocul şi am înscris un gol meritat. Pe viitor, cu siguranţă că o să ne prezentăm mai bine. Astăzi ne-a fost greu, deoarece am venit după o perioada lungă de cantonamente”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: