Cu Stefan Stoica-n frunte vom avea infrangeri multe!


“Cu Ştefan Stoica în frunte, vom avea eşecuri multe!” Cam aceasta a fost părerea majorităţii spectatorilor care au părăsit amărâţi duminică seara stadionul din Mioveni.

Condamnată să joace toate meciurile din acest campionat în deplasare, din motive pe care le ştim toţi, echipa noastră aSuporteri Inter Curtea de Arges fost umilită şi de Gaz Metan Mediaş. Victoria la Dinamo din etapa precedentă a fost astfel anulată şi FC Internaţional Curtea de Argeş pare să-şi fi înscris serios candidatura la retrogradare. Deşi s-au scurs numai 3 etape, jocul prestat de lotul destul de subţire trimis în teren de Ştefan Stoica nu permite nici măcar un optimism moderat pentru partida cu Pandurii TG.Jiu, de la sfârşitul săptămânii, mai ales după ce viitorii adversari au pierdut cu 2-0 la Craiova şi vor căuta să-şi spele păcatele acasă…

Jocul nostru – foc în paie ude

Nucleul dur al galeriei interiste s-a adunat la Stadionul Municipal din Curtea de Argeş cu 30 minute, înainte de ora fixată pentru plecarea spre Mioveni. Tifosii îmbrăcaţi în alb-roşu, cu goarne, tobă, steguleţe, banner şi steaguri mari s-au îmbarcat disciplinaţi în autobuze şi după o oră şi ceva, pe la 17.15 îşi ocupaseră locurile în tribuna arenei de joc, unde şi-au încurajat echipa încă de la încălzire. Apariţia finanţatorului Benone Lazăr a fost întâmpinată cu ovaţii puternice. La anunţul formulei de start trimise de Ştefan Stoica în teren, ferestrele blocurilor din vecinătatea stadionului s-au cutremurat de strigătele de luptă “Forza Inter!”, care n-au contenit timp de 90 şi ceva de minute.

Echipa noastră a început partida în următoarea componenţă: Marius Popa – Băcilă, Viera, Chiricheş, Neagu – E. Kone, Voiculeţ, R. Gado, M. Răduţ – Stoianof şi Jianu. Pe parcursul partidei, în repriza a doua au mai intrat Ciucur, Claudiu Ionescu şi Bier. Cr. Pusztay a trimis în teren o formulă bine structurată, care s-a bazat pe axul Markovic, Eric, Bud, sprijinit de Kubala şi Pârvulescu. Portarul Vâtcă a primit două goluri din trei şuturi pe spaţiul pe care l-a apărat, dar a avut şi câteva intervenţii bune, care-l scutesc de bănuiala că ar fi fost mai potrivit ca portar de hotel.
Filmul jocului a fost simplu. Inter a început mai bine şi a deschis scorul în min. 5 prin Gado, la un atac rapid purtat pe partea stângă şi o pătrundere la deschiderea lui Răduţ. Apoi, medieşenii ne-au tocat mărunt, demonstrându-şi superioritatea  tehnico-tactică. În min. 20 le-a fost anulat un gol pentru offside la semnalizarea controversată a tuşierului, iar 15 minute mai târziu, oaspeţii au zguduit bara stângă a porţii lui Marius Popa. Atacurile noastre au fost numeroase, dar sterile. După pauză, Silvăşan a egalat din foarfecă după un corner, stârnind îngrijorare pentru axul central al apărării noastre şi pentru imobilitatea lui M. Popa. Replica gazdelor a fost imediată, prin Kone, care a şutat peste poartă (min. 56) şi prin Stoianof, bine servit de Răduţ care, rămas singur cu Vâtcă, n-a nimerit spaţiul porţii. Acesta a fost momentul psihologic al meciului, căci jucătorii noştri nu prea s-au mai regăsit, schimbările neinspirate făcute de Ştefan Stoica au stricat angrenajul echipei intrată în capcana medieşenilor, care dădeau impresia falsă că s-ar mulţumi şi cu un egal. Oaspeţii au lovit decisiv prin Dudiţă (min. 73), dar au fost egalaţi rapid de Neagu în minutul următor, la o şarjă ofensivă purtată de Răduţ pe stânga atacului nostru. În min. 86 medieşenii au obţinut un corner şi înaltul Markovic a înscris lejer cu capul pentru un 2-3 neaşteptat după aspectul jocului. Ai noştri s-au năpustit în atac pentru egalare, în frunte cu fundaşul central Viera şi au fost prinşi descoperiţi. Rămas cu doi atacanţi în faţă, Marius Popa a agăţat în primă fază balonul, l-a scăpat şi Kubala (min. 89) a completat dezastrul: 2-4.

Au ars gazul de pomană!

Negru de supărare pentru jocul echipei, finanţatorul Benone Lazăr şi-a petrecut ultimele minute ale partidei lângă fanii veniţi din Curtea de Argeş, cărora le-a mulţumit pentru prestaţia de excepţie. Şi avea dreptate s-o facă, pentru că galeria şi-a spart plămânii şi şi-a rupt toba încurajând Interul şi aplaudându-i fair – play la final şi pe oaspeţi pentru jocul inteligent şi pentru victoria obţinută pragmatic. Foarte probabil Benone Lazăr s-a ferit de ochii presei pentru a evita o declaraţie făcută la cald, iar ovaţiile galeriei care i-a scandat numele entuziast, dovedeau că văd în dumnealui pe salvatorul echipei de nenorocirea numită Ştefan Stoica. Şi nu este o figură de stil, pentru că, analizând la rece deciziile antrenorului, aproape jumătate din jucătorii trimişi în teren nu-şi prea avea locul acolo, căci puteau face figuraţie şi în tribună, dar pe banii lor, nu pe ai lui Benone Lazăr. “Ăştia l-au înşelat pe Dumnezeu de zile şi l-au făcut pe patron de bani!” – îşi vărsa oful un suporter amărât, la finalul partidei.
FC Internaţional are nevoie de un şoc şi acesta ar putea fi îndepărtarea antrenorului Ştefan Stoica, omul care deţine locul 7 în topul salariilor tehnicienilor principali din Liga lui Mitică. Oricum, e greu de crezut că finanţatorul mai poate avea multă răbdare cu el, în condiţiile în care jocul e departe de pretenţii şi, mai ales, dacă nu vrem s-o luăm pe urmele Buzăului, arzând gazul aiurea.
“Echipa nu are suflu şi în ultima treime a partidei gâfâie, ceea ce duce cu gândul la o pregătire fizică necorespunzătoare. Nefiind specialist nu mă pot pronunţa asupra jocului, însă, nu pot suporta să văd, ca spectator, indolenţa fotbaliştilor care taie frunză la câini pe teren. Îmi pare rău de dl. Benone Lazăr care pune atâta suflet şi bagă bani mulţi la echipă fără să aibă satisfacţia rezultatelor aşteptate” – ne-a declarat în exclusivitate deputatul de Curtea de Argeş, Mircea Drăghici, prezent în tribună, la Mioveni.

“Am coborât de la Piscu Negru şi am venit într-un suflet la meci, ca să mă oftic pentru o înfrângere imputabilă în primul rând antrenorului Stoica. Eram încrezător după victoria norocoasă la Dinamo, dar acum mi-e teamă c-am intrat pe drumul Buzăului”, spunea supărat Mircea Roth, şef la un punct de lucru al Drumurilor Naţionale de pe Transfăgărăşan. “Liga întâi e o pălărie prea mare pentru Mucinio – Stoica!”, şi-a vărsat nervii un spectator amărât de rezultatul partidei. Ion Popescu, Gabriel Nastea, Vasile Ungureanu şi alţi apropiaţi ai clubului aveau culoarea pământului şi erau atât de cătrăniţi încât rămăseseră fără cuvinte.
La urma urmei nu trebuie să cădem în deznădejde, mai sunt 31 etape de jucat, însă ceva trebuie neapărat să se schimbe, altfel suntem mâncaţi!…

Doru Bobi Arges Express

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: