Campioana deplasarilor


AN_8568FrasineanuInternational Curtea de Arges este una dintre cele mai ciudate echipe din Liga 1. Ea a obtinut mai multe puncte in deplasare decat granzii campionatului, dar niciun punct pe teren propriu.

Din cele cinci meciuri pe care le-au disputat în deplasare în acest tur de campionat, argesenii nu au pierdut decît în faţa Rapidului, cu un categoric 4-0. Victoria de la Alba Iulia a însemnat al patrulea succes, iar echipa lui Ştefan Stoica are cel mai bun parcurs dintre toate formaţiile din Liga lui Miticã, fiind de departe campioana deplasãrilor. Dacã în deplasare sînt zmei, pe propriul teren, interiştii sînt mieluşei! Argesenii au pierdut pînã acum toate cele cinci meciuri pe care le-au disputat la Mioveni. Argeşenii au fost învinşi de Oţelul Galaţi, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Poli Iaşi şi FC Timişoara. În deplasare, fotbaliştii lui Stoica s-au impus la Dinamo, Pandurii Tîrgu Jiu, Gloria Bistriţa şi Unirea Alba Iulia. Cu cele 12 puncte cîştigate afarã, piteştenii ocupã locul 12 în clasament şi sînt ieşiţi pe moment din lupta pentru evitarea retrogradãrii. Antrenorul argeşenilor a spus în mai multe rînduri cã preferã sã joace în deplasare decît pe propriul teren, pentru cã la Mioveni nu are susţinerea publicului. „Pentru noi, nu existã meci pe care sã îl jucãm acasã, fiindcã toate sînt în deplasare. Fãrã sã supãr pe cineva, la Mioveni nu este casa noastrã. Sînt convins cã, dacã jucam la Curtea de Argeş, nu pierdeam atîtea puncte. Cînd joci la fiecare meci cu 7-8.000 de oameni în tribune, se creeazã o presiune asupra adversarului. Aceastã presiune nu este acum la Mioveni. Sîntem singura echipã din Liga I care nu are casa ei. Ne pregãtim la Piteşti, jucãm meciurile la Mioveni şi ne numim Internaţional Curtea de Argeş“, a spus Ştefan Stoica la conferinţele de presã.

Chirches nu a fost pedepsit pentru autogol

Fundaşul central al Interului, Vlad Chiricheş, a fost foarte aproape de a-şi îngropa echipa la Alba Iulia. Fotbalistul piteştean a trimis în proprie poartã centrarea lui Costea şi i-a adus pe ardeleni în avantaj. Chiar dacã a greşit în acest meci, principalul Interului are încredere în continuare în elevul lui.
Ştefan Stoica vrea sã meargã în continuare pe mîna lui Chiricheş şi este decis sã îl foloseascã la meciul cu Astra. „Vreau sã vã spun cã nu l-am certat dupã acel autogol. L-am încurajat şi i-am cerut sã fie mai atent. El a vrut sã respingã acea minge în corner şi a nimerit spaţiul porţii. Aceste autogoluri se întîmplã şi la case mai mari şi nu trebuie sã îi luãm acum capul lui Chiricheş. Este un jucãtor tînãr, cãruia trebuie sã îi dãm încredere, şi nu am dat vina pe el. Nu îl voi pedepsi pentru acel nefericit autogol. Trebuie sã îi înţelegem şi pe ei, pentru cã stau mult departe de casã şi de familie. Sînt convins cã aceste greşeli îl vor face mai puternic în viitor. Pe mine mã deranjeazã fotbaliştii care nu au creier. Sînt unii cãrora le spun de mai multe ori un lucru şi ei nu pricep. Cu asemenea jucãtori este greu sã faci performanţã“, a spus principalul interist.

Stefan Stoica a spionat Astra

Dupã succesul de la Alba Iulia, antrenorul Interului, Ştefan Stoica, nu a avut prea mult timp la dispoziţie pentru a savura aceastã victorie. Tehnicianul argeşenilor a intrat deja în febra meciului de duminicã, de la Mioveni, cu Astra. Ieri, tehnicianul oltean a plecat la Ploieşti, pentru a urmãri adversarul: „Am vrut sã-i vãd pe viu, pentru a avea cît mai multe informaţii despre ei. I-am mai urmãrit şi la alte jocuri, dar vreau sã ştiu totul despre adversarul pe care îl vom întîlni. Trebuie sã pregãtim cît mai bine acest joc, pentru a reuşi prima victorie de pe propriul teren“, a spus Stoica.

Marius Duinea – curier.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: