A mai plecat un campion


Doliu in fotbalul argesan. Dupa aproape doua luni de suferinta, cauzate de un cancer generalizat, fostul director tehnic al Gloriei Bistrita, a incetat din viata in noaptea de duminica spre luni.

Constantin Cîrstea s-a nãscut pe 22 februarie 1949 şi a fost de douã ori campion cu echipa FC Argeş, în 1972 şi 1979. A antrenat ultima oarã în Liga I în anul 2005, iar în acest an, în luna iunie, a fost numit în funcţia de director tehnic al bistriţenilor. Pe 9 august a suferit un atac cerebral şi a intrat în comã, situaţia lui fiind gravã pînã în momentul în care a decedat. Cîrstea era cunoscut în lumea fotbalului sub numele de CFR, poreclã datã de antrenorul Leonte Ianovschi, pentru cã a fãcut Liceul CFR.

Constantin Cîrstea a cîştigat de douã ori campionatul cu FC Argeş: în ’72 şi în ’79. În perioada cînd era jucãtor în Trivale, CFR-ul a stat în cantonamente în camerã cu Nicolae Dobrin, cei doi fiind, de altfel, şi foarte buni prieteni. Cîrstea a fost foarte afectat de moartea Gîscanului, plîngînd ca un copil la înmormîntarea acestuia.

Unul din recordurile celui care a fost Constantin Cîrstea va putea foarte greu sã fie doborît de cineva. Astfel, el a jucat întreaga carierã numai la FC Argeş, debutînd în 1970 şi retrãgîndu-se din activitate în 1983. În plus, dacã mai punem la socotealã şi anii petrecuţi la juniori, CFR-ul are aproape 20 de ani din cariera de fotbalist dedicaţi lui FC Argeş.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Reclame
Publicat în stiri. Etichete: . Leave a Comment »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: