Interistii vor sa plece cu 3 puncte de la Pinalti


Vasile ManailaUn meci de care depinde viitorul clubului. Aşa considerã oficialii Interului confruntarea de mîine, din deplasare, cu Ceahlãul Piatra Neamţ, una dintre contracandidatele argeşenilor la evitarea retrogradãrii. Internaţional Curtea de Argeş vrea sã pãrãseascã zona minatã a clasamentului, în care a intrat de ceva timp, şi sã pregãteascã în linişte returul campionatului. Pentru acest lucru, fotbaliştii lui Ştefan Stoica au nevoie de victorie ca de aer în fieful lui Pinalti.

Stafful tehnic al piteştenilor considerã cã echipa este pregãtitã sã dea lovitura în aceastã deplasare şi sã revinã pe linia de plutire în clasament: „Am pregãtit bine jocul. Avem ceva absenţe importante în cadrul lotului, dar le vom suplini. Oricine va intra în teren trebuie sã facã faţã, fiindcã avem un lot omogen pentru Liga I. Meciul cu Ceahlãul este unul de 6 puncte şi poate decide viitorul echipei noastre. Vreau sã ne întoarcem de la Piatra Neamţ cu o victorie şi mergem sã nu pierdem. Vom juca fotbal 100% şi nu atacãm arbitrajul. Multe din meciuri le-am pierdut pe mîna noastrã. Cred cã la partida cu Unirea Urziceni meritam sã ciupim un punct, dar ãsta este fotbalul. Ne-au bãtut pe noi, iar la cîteva zile au reuşit sã învingã pe Sevilla, care este o forţã în Europa. Nu ne temem de un eventual arbitraj nefavorabil la Piatra Neamţ. Am pregãtit jocul şi în zece oameni şi ne vom lupta pentru a cîştiga cele trei puncte. Echipa asta este mai puternicã decît Gloria Buzãu, cu care am realizat 37 de puncte şi am scãpat de retrogradare. Cred cã, dupã modul în care am evoluat în acest tur de campionat, trebuia sã mai avem minimum trei – patru puncte. Nu am fost isteţi sã le obţinem. Acum ne-am gãsit ritmul, iar relaţiile de joc s-au omogenizat. Din iarnã, Interul va avea altã faţã, pentru cã vom fi mult mai puternici. Intenţionãm sã mai aducem cîţiva jucãtori pe posturile pe care avem nevoie şi sînt sigur cã vom scãpa de retrogradare“, a spus secundul formaţiei Internaţional, Vasile Mãnãilã.

Au înnoptat la Buzãu

Interiştii au plecat încã de ieri spre Piatra Neamţ, în vederea meciului de sîmbãtã, cu Ceahlãul. Antrenorii şi conducerea clubului au luat decizia de a face aceastã deplasare în douã pãrţi din cauza distanţei destul de lungi. Piteştenii au înoptat azi-noapte la Buzãu şi au fãcut un antrenament, iar astãzi au plecat spre Piatra Neamţ.

Neinteresaţi de Iacob şi de Tudose

Vasile Mãnãilã a infirmat zvonurile apãrute în presã în ultimele zile, conform cãrora doresc sã-i aducã în iarnã pe Iacob şi pe Tudose de la Steaua: „Sînt simple speculaţii ale presei. Nu s-a purtat nici o discuţie în acest sens cu jucãtorii sau cu reprezentanţii clubului Steaua. Nu ştiu de unde au apãrut aceste zvonuri, pentru cã nu ne intereseazã cei doi jucãtori“.

Neagu: „Jucãm mai bine în deplasare“

Fundaşul stînga al piteştenilor, George Neagu, considerã capital meciul de mîine, de la Piatra Neamţ, şi este încrezãtor în privinţa şanselor echipei sale la victorie: „Ne dorim foarte mult sã cîştigãm cele trei puncte. Numai la asta ne gîndim. Am demonstrat cã noi jucãm mai bine în deplasare şi cred cã, şi de data asta, va fi la fel. Vom vedea ce va fi cu Ceahlãul, dar eu sînt sigur cã ne vom întoarce cu un rezultat bun“. De aceeaşi pãrere a fost şi colegul lui, Voiculeţ, care şi-a propus ca, din meciurile cu Ceahlãul, CFR Cluj şi Steaua, sã cîştige minimum patru puncte.

Stoianof, nerefãcut

În meciul de la Piatra Neamţ, antrenorul Ştefan Stoica nu va putea conta pe serviciile a trei jucãtori. Mihai Rãduţ nu va juca, pentru cã nu este refãcut dupã operaţia pe care a suferit-o acum cîteva sãptãmîni, în timp ce Bãcilã este suspendat pentru acest joc din cauza celor patru cartonaşe galbene încasate. Ultimul indisponibil din lotul argeşenilor este Emanuel Kone, care, în etapa trecutã, la meciul cu Craiova, a încasat un cartonaş roşu. Ivorianul a primit douã etape de suspendare şi 2.000 de lei amendã.

Atacantul Ovidiu Stoianof face parte din lotul pe care antrenorul Ştefan Stoica va conta la Piatra Neamţ, deşi jucãtorul nu este refãcut complet dupã accidentarea pe care a suferit-o acum cîteva sãptãmîni la gambã. „Stoianof s-a antrenat în aceastã sãptãmînã cu echipa, dar este cam la 70% din potenţial. Dacã va fi nevoie de el, va intra în teren. Face parte din lotul pentru acest meci“, a spus Vasile Mãnãilã.

Popa a început antrenamentele

Fundaşul Interului, Florin Popa, a început antrenamentele alãturi de colegii lui, dupã ce a fost operat la Bologna, la ligamentele încrucişate ale genunchiului. Jucãtorul argeşean s-a accidentat grav la începutul acestui tur de campionat, la unul dintre antrenamentele echipei, şi va fi apt de joc la începutul pãrţii secunde a acestei ediţii de campionat. Stafful tehnic al echipei considerã cã atît Popa, cît şi Rãduţ sînt adevãrate pierderi, întrucît cei doi erau fotbalişti de bazã în angrenajul gîndit de antrenorul Ştefan Stoica.

Sursa-Curier.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: