Fiscul a pus sechestru pe 12 jucători de la Curtea de Argeş, FC Argeş şi Dacia Mioveni


Mihai RadutDirecţia Generală a Finanţelor Publice Argeş a pus sechestru asigurator pe 12 fotbalişti de la cluburile FC Argeş, Dacia Mioveni şi Internaţional Curtea de Arges, în contul unor creanţe ale acestor grupări.

Cele trei grupări de fotbal au creanţe estimate la 10.165.320 lei (FC Argeş), 4.612.000 lei (Dacia Mioveni) şi 1.550.000 lei (Internaţional Curtea de Argeş).

Cei 12 jucători vizaţi de această măsură sunt Tameş, Milosevici, Mircea Stan şi Cazan, de la FC Argeş, Naoumi şi Yartey, de la Dacia Mioveni, şi Vlad Chiricheş, Pârjol, Neagu, Răduţ şi Ciucur, de la Internaţional Curtea de Argeş.

Potrivit directorului adjunct al DGFP Argeş, Dorin Falcă, măsura asiguratorie a fost dispusă în urma unui control care a evidenţiat nereguli în privinţa impozitelor pe salariile jucătorilor, care au fost calculate la un nivel de 16 la sută, pentru convenţii civile, deşi în cazurile respective ar fi trebuit să se reţină 16 la sută, plus celelalte impozite aferente unui contract de muncă.

„Organele de control au constatat că există o diferenţă între suma virată la bugetul de stat şi suma datorată. În această situaţie, s-a luat măsura sechestrului asigurator. Deci este vorba de o măsură asiguratorie, stabilită până la clarificarea situaţiei, nu de o executare. Noi putem pune sechestru asigurator pe conturi, dar şi pe mijloace fixe, obiecte de inventar, imobilizări. O parte dintre jucători apar în contabiltate ca imobilizări, au fost cumpăraţi pe bază de factură. Am cerut puncte de vedere la ANAF şi la minister dacă sunt contracte de muncă sau convenţii civile”, a declarat Dorin Falcă.

Falcă a mai precizat că, în perioada sechestrului asigurator, sportivii în cauza nu vot putea fi vânduţi decât cu acordul DGFP.

Sursa : Mediafax

Anunțuri
Publicat în echipa, stiri. Etichete: . 2 Comments »

2 răspunsuri to “Fiscul a pus sechestru pe 12 jucători de la Curtea de Argeş, FC Argeş şi Dacia Mioveni”

  1. tykryt Says:

    nu inteleg de ce numai in judetul arges se intampla asemenea lucruri.
    a fost scandalul cu permisele, apoi penescu, acum fiscu pune sechestru pe jucatorii echipelor din judetul arges. acest lucru se intampla numai la noi in judet.

  2. mihainaidin Says:

    pai uite de exemplu cu Penescu :
    Se zice ca cei de la PD-L sau PNL nu stiu sigur o sa il intreb pe tata , i-ar fi cerut un milion de euro pentru campanie…. si el nu a vrut sa ii dea


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: