Radut a jucat doar 5 minute contra Italiei


Naționala de fotbal a României Under 23 a disputat ieri un meci amical cu selecționata similara a Italiei. Confruntarea a avut loc pe stadionul Giulesti si s-a încheiat cu un scor alb, 0-0. Partida a contat pentru grupa A a turneului Internațional Challenge Trophy, întrecere organizatã de Federația de Fotbal a Angliei), ediția 2009-2011 competiție deschisã jucãtorilor nãscuți dupã 1 ianuarie 1986.

Jucatorul Interului, Mihai Rãduț, a folosit doar cateva minute contra Italiei, de catre antrenorul Razvan Lucescu. Italia a deplasat la București un lot format cu jucatori din Serie C, cel de-al treilea eșalon fotbalistic.

Radut a intrat pe teren în minutul 86 al meciului, înlocuindu-l pe Laszlo Sepsi. În cele aproximativ cinci minute în care s-a aflat în teren, fotbalistul interist nu a avut ce arãta, din cauza timpului foarte scurt. Deși se credea ca Razvan Lucescu le va da șanse egale tuturor celor care au fost chemați la lot, selecționerul a preferat sa mizeze pe fotbalisti care nu au aratat mare lucru la cluburile la care evolueazã. La finalul întîlnirii, Lucescu s-a declarat mulțumit de scorul final și a evidențiat cîțiva tineri fotbaliști.
„A fost un joc important, nu știu daca vor fi apreciate aceste acțiuni, dar e bine sã avem o bazã de jucãtori care își doresc sa fie la echipa naționala. Am întîlnit un adversar cu o altã culturã fotbalisticã, au stat foarte bine în teren, a fost un adversar agresiv și foarte bine pregãtit. E prematur sã vorbim de jucãtorii care vor fi chemați la echipa mare, dar mi-au placut Ionescu, Alexe și Sarghi. În schimb, ma așteptam la mai mult de la Ionița“, a spus Lucescu.

Deși Mihai Rãduț a evoluat doar cateva minute în amicalul cu Italia, conducerea Interului s-a ferit sã comenteze decizia selecționerului. Președintele executiv al Interului, Emanuel Marinescu, a declarat pentru Curierul zilei: „Am urmãrit meciul la televizor și nu vreau sã comentez mai multe lucruri despre jucatorii care au fost introduși în teren în aceasta partida. Noi suntem mulțumiți ca l-a convocat la lot pentru aceasta acțiune. A jucat 5-6 minute și s-a vazut cand a pus piciorul pe minge. Sunt sigur cã Razvan Lucescu și-a facut o parere despre jucãtorii pe care i-a introdus în teren în acest meci, iar Mihai va mai fi chemat și la urmatoarele acțiuni ale naționalei. Daca va juca mai mult, va avea și posibilitatea sã arate ca este un jucator valoros, care în viitor ar putea fi o soluție pentru echipa naționala. Trebuie sa ținem cont ca jucãtorul are 19 ani și a fost chemat pentru prima data la Naționala Under 23. Nu vreau sã fac alte comentarii privind celelalte aspecte legate de selecție“.

Anunțuri

Un răspuns to “Radut a jucat doar 5 minute contra Italiei”

  1. cosmin Says:

    hai ca e prea de tot:))

    italia a avut jucatori din serie c???

    spune multe despre nivelul fotbalului de la noi din tara


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: