Adio International!


Situație fãrã precedent, ieri, în fotbalul argeșean! Patronul lui Internațional Curtea de Argeș, Benone Lazãr, a decis sã retragã echipa din competițiile sportive, motivele fiind în momentul de fațã neclare, chiar dacã se presupune deja ce a stat la baza luãrii acestei decizii. În aceste condiții, la anul, pe prima scenã fotbalisticã a țãrii va evolua, conform Regulamentului LPF, Pandurii Tg. Jiu, prima echipã retrogradatã sezonul trecut.

Știrea nu a luat lumea fotbalului prin surprindere, deoarece de o astfel de decizie a lui Benone Lazãr se știa de mai multe zile. Astfel, mai întîi, patronul Interului a încercat sã se înțeleagã cu cei de la Dacia Mioveni, pentru ca formația galben-verde sã joace la anul în Liga I, însã a fost refuzat din start, celor din Mioveni neconvenindu-le condițiile puse de piteștean. Apoi, s-a discutat cu Pandurii Tg. Jiu, dar și cu cei de la Poli Iași, iar pînã la urmã, locul în Liga I al Interului a fost luat de Pandurii.

Actele renunțãrii și retragerii Interului au fost depuse la sediul LPF încã de miercuri de oficialii roș-albi, așa cã miercuri seara s-a aflat pentru prima datã cã Pandurii vor evolua și la anul în Liga I. Ieri, lucrurile au devenit oficiale și pentru presã, conducãtorii cluburilor Internațional și Pandurii, dar și șeful LPF confirmînd cã locul piteștenilor va fi luat de gorjeni.

Singura poziție oficialã a celor de la Internațional îi aparține vicepreședintelui Manuel Marinescu. Ieri searã, acesta a confirmat retragerea echipei, însã mai multe amãnunte a spus cã vor fi fãcute publice de-abia sãptãmîna viitoare, într-o conferințã de presã.

„Ne-am retras din rațiuni bine fundamentate. Nu trebuie sã reacționãm emoțional dupã aceastã decizie. Este vorba de retragere. Nu s-a stabilit clar ce se va întîmpla cu toți jucãtorii. Mulți dintre ei or sã plece la Pandurii. Cîți, o sã vedem. De asemenea, și stafful tehnic este posibil sã plece acolo. Mai trebuie menționat un lucru: nu s-a fãcut nici o tranzacție cu Pandurii, așa cum s-a vehiculat. Este vorba doar de retragerea noastrã!“, a spus vicepreședintele Manuel Marinescu.

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, a rãmas surprins ieri, cînd a aflat de decizia lui Benone Lazãr de a renunța la echipã, mai ales cã Internațional primise acordul sã joace pe stadionul Nicolae Dobrin și la anul.
Pendiuc nu a vrut sã comenteze prea mult situația creatã, însã și-a exprimat regretul cã Argeșul nu va avea la anul nici o echipã în Liga I. De asemenea, edilul Piteștiului ne-a declarat cã Internațional putea beneficia de utilizarea gratis a stadionului Nicolae Dobrin. „Avînd în vedere situația economicã a țãrii și situația financiarã a noastrã, nu puteam sã ajutãm cu bani Interul. Am avut discuții cu dl Lazãr și încercam sã-l ajutãm cu terenul, cu baza sportivã, i-o puneam la dispoziție. Eu nu am mai vorbit cu dînsul de douã sãptãmîni… Este decizia lui acum. Mã surprinde și îmi pare rãu de aceastã situație! Dar probabil cã dumnealui și-a fãcut bine calculele. Îmi pare rãu, pentru cã așa Argeșul avea o echipã de Liga I. Dînsul n-a gãsit un finanțator cu care sã colaboreze. Apreciez foarte tare managementul acestei echipe și m-am bucurat cã au rãmas în Liga I. Apreciez foarte mult verticalitatea dlui Lazãr și deciziile lui. Aș fi vrut sã ajutãm pe FC Argeș și pe Internațional, dar legislația nu ne permite. Clubului Internațional puteam sã-i oferim gratis baza sportivã“, au fost cuvintele primarului Tudor Pendiuc.

Antrenorul echipei, Ionuț Badea, a vorbit și el despre mutarea la Tg. Jiu, însã ieri la prînz, cînd a fãcut un ultim antrenament în Ștrand, nu a putut oferi prea multe detalii despre ceea ce se întîmplã. Seara însã, dupã ce situația s-a lãmurit, Badea a oferit toate detaliile plecãrii la Tg. Jiu.

Ionuț, ce se întîmplã cu Internațional?
– E oficial acum, în locul nostru vor fi Pandurii.
Care este motivul retragerii?
– Oficial, Internațional renunțã la locul de Liga I din cauza problemelor financiare. Principala cauzã este cea financiarã, conducerea nemaiputînd susține echipa.
Ce se va întîmpla cu jucãtorii și cu voi, antrenorii?
– Lotul și stafful tehnic au fost ofertate de conducerea Pandurilor.
Vor rãmîne toți jucãtorii, ce se va întîmpla?
– Acest aspect este foarte important. Nu este vorba de o diferențã de valoare între jucãtorii noștri și cei de la Pandurii, dar existã o diferențã certã de pregãtire.
Vei începe cu 50 de jucãtori?
– Lotul va fi definitivat luni. Și lotul, și stafful.
Cum s-a ajuns la aceastã situație?
– Nu a premeditat nimeni acest lucru. A fost un concurs de împrejurãri. Dl Lazãr este probabil mîhnit și afectat cã a muncit la club. Este și munca noastrã acolo… Ne pare rãu de situația creatã. Ofertarea jucãtorilor și a staffului tehnic este mai degrabã o preluare a sarcinilor. Probabil vor fi aceleași condiții ca la Inter sau poate chiar mai bine, depinde ce decide conducerea formației Pandurii Tîrgu Jiu.

La ultimul antrenament al echipei a participat ieri și Cãtãlin Lazãr, fiul patronului Benone Lazãr. Acesta a spus cã Internațional Curtea de Argeș era menținutã în Liga I numai pentru cã el juca fotbal și cã acum, o datã cu renunțarea lui la viața sportivã, echipa va fi desființatã.

„Pentru mine fotbalul este încheiat. Știam cã trebuie sã vinã un astfel de moment și el a venit acum. Am luat o decizie comunã de a renunța la fotbal și a mã dedica în continuare lucrului la firma noastrã. Tata, pentru cã eu am decis sã renunț la fotbal, a decis și el, gata cu echipa! Am vrut sã demonstrãm pînã acum cã, dacã se poate, facem ce trebuie, iar tata, dacã își dorește ceva, reușește în viațã. Aceasta a fost decizia noastrã comunã. FC Internațional se va desființa, iar unii dintre jucãtori vor merge sã joace la Tg. Jiu. Din ce v-am spus, reiese și asta, cã tata ținea echipa pentru mine. Este o nouã etapã în viațã… Trebuia sã ajungem la o înțelegere cu cineva, și este vorba de Pandurii“, a spus ieri și Cãtãlin Lazãr.

Benone Lazăr, pe urmele lui Penescu
Şoc în fotbalul argeşean! Un vis ce părea frumos s-a transformat ieri în coşmar pentru suporterii fotbalului piteştean. Ipoteză surprinzătoare în ceea ce priveşte componenţa Ligii I în sezonul următor. Una dintre echipele care şi-a câştigat pe teren dreptul de a juca şi în 2010-2011 pe prima scenă, Internaţional, a renunţat ieri de bunăvoie. Motivul? Oficial, Benone Lazăr şi-ar susţine decizia prin faptul că firmele lui sunt aproape în faliment şi nu mai are resurse financiare să susţină clubul.

Preşedintele clubului C.S. Mioveni, Ion Ţuţală, a comentat ieri decizia conducerii lui Internaţional de a ceda locul din prima ligă formaţiei Pandurii Târgu-Jiu. „Inter s-a retras din Liga I; considerăm că era mult mai corect ca pentru locul rămas liber să se joace un meci de baraj între echipele clasate pe locul trei în cele două serii ale Ligii a II-a”, a spus Ţuţală.

La rândul său, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, este şi el revoltat: „O altă lucrătură a celor de la Federaţie. În prima ligă joacă doar echipele pe care le vor ei. Sigur că era normal să se joace un meci de baraj între ocupantele locurilor trei din seriile ligii a doua, dar la noi nimic nu-i normal. Plătim miliarde pentru licenţieri şi tot ce ni se cere, dar Federaţia favorizează mereu unele cluburi. Sunt proşti cei care continuă să bage bani şi sunt luaţi în derâdere”.

Stiri transmise de The Crow

16 răspunsuri to “Adio International!”

 1. DjMaster/ interist pana la moarte Says:

  CATALIN LAZAR E CEL MAI MARE PROST CUNOSCUT DE MN VREODATA:| …..ANTI BENONE,ANTI HOTIE,BENONE LA DNA

 2. Ciupi Says:

  APEL…. Mergeti pe http://www.ziarulprofit.ro si semnati acolo petitia online impotriva lui Benone Lazar

 3. Tweets that mention Adio International! | Interisti.ro -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Curtea de Arges, Mioveni Blog. Mioveni Blog said: Adio International!: Situație fãrã precedent, ieri, în fotbalul argeșean! Patronul lui Internațional Curt… http://bit.ly/bZGJGE […]

 4. Claus Says:

  penescu, pendiuc si acum si lazar… ei si-au batut joc de fotbalul argesean… 😦

 5. DjMaster/ interist pana la moarte Says:

  ai dreptate claus:| ….fara nici o echipa din arges in prima liga:((

 6. The Crow Says:

  eu am auzit o noua versiune azi
  aseara a venit Lazar la Curtea De Arges la stadion,oameni care lucreaza acolo au vb cu el si l-au intrebat ce sa faca acum sa isi caut servici,dar Lazar a rasp ca nu sa nu caut pt ca treaba aici nu sa terminat.
  Daca stiti ca acum 3 sau 4 ani a mai desfintat echipa odata,acum am inteles ca vrea sa termine stadionul intr-un an si apoi infiinteaza iar echipa

 7. Dragos Ungureanu Says:

  echipele de fotbal nu se înființează si se desființează !!!! Sa plece de la stadion sa ne lase in pace!

 8. The Crow Says:

  nu cred ca va ceda stadionul

 9. mihainaidin Says:

  Este prieten foarte bun cu primarul….degeaba ne agitam

 10. The Crow Says:

  Pandurii lui Baciu au fost trimiși acasă. În Liga 1 vor juca Pandurii lui Badea!

  „Eu şi întreg staff tehnic, dar şi lotul de 20 de jucători, am primit oferta clubului Pandurii, şi, pentru că domnul Lazăr nu mai putea susţine echipa, am dat curs acestei oferte. Azi îi vom cunoaşte şi pe jucătorii de la Pandurii pe care îi vom avea în lot”. Vorbele îi aparțin lui Ionuț Badea, parte din cea mai surprinzăoare mutare petrecută vreodată în istoria Ligii 1. O echipă să se retragă din competiție, iar cea care îi ia locul să preia tot: jucători și staff!

  „Jucătorii care au fost la Internaţional sunt pregătiţi pentru începerea campionatului în timp ce fotbaliştii de la Pandurii abia şi-au reluat pregătirile”.

  „Acum este doar problema noii adaptibilităţi. Nu va fi un trial, ci o cunoaştere reciprocă. La finalul săptămânii vom fixa lotul cu care vom ataca începutul de retur. Este vorba de o preluare a echipei Internaţional Curtea de Argeş de către Pandurii Tg. Jiu. Nu a fost ceva premeditat; nimeni nu a premeditat, şi nimeni nu a prevăzut acest lucru cauzat de situaţia financiară, iar domnul Benone Lazăr a făcut această mutare pentru a salva o echipă care în campionatul trecut s-a situat pe locul 12”, a afirmat același antrenor Ionuţ Badea.

  Cei de la Pandurii au semnat ieri actele prin care îi plătesc lui Benone Lazăr 700.000 de euro în schimbul mai multor jucători, tranzacția totală urmînd să ajungă la 3 milioane de euro. În prima etapă a returului, echipa Pandurii va întîlni pe Unirea Urziceni.

 11. paz Says:

  Fc International fii lui lazar in loc de Fc International Curtea de Arges scriam de mult in comentariile mele.
  ADIO

 12. The Crow Says:

  SE NUMA Fc International CATALIN LAZAR

 13. Claus Says:

  M-am inscris si eu in campanie! 🙂

 14. mihainaidin Says:

  Claus, tie iti multumesc, ai fost tot timpul aproape de noi


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: