"Am plâns când am renunţat la Inter, dar nu mai puteam să bag bani într-o gaură neagră"


Inter Curtea de Argeş a lăsat locul în Liga lui Mitică celor de la Pandurii. Benone Lazăr explică de ce a renunţat la echipă: „Nu mai puteam să bag singur bani într-o gaura neagră”, spune fostul patron al argeşenilor

Reporter: Este adevărat că aţi renunţat la echipă pentru că nu mai aveaţi bani să o susţineţi?
Benone Lazăr: Nu, nu este deloc aşa. Sunt zvonuri neadevărate. Pot să demonstrez acest lucru cu bilanţul provizoriu pe ultimile şase luni ale grupului nostru de firme.

Reporter: Antrenorul Ionuţ Badea a spus că nu vă mai merge afacerea şi din cauza problemelor financiare aţi retras echipa.
Benone Lazăr: Să fie clar, n-am probleme financiare. Ionuţ Badea m-a întrebat ce poate spune presei. I-am spus să zică aşa, de probleme financiare, pentru a nu da naştere unor speculaţii de tot felul.

Reporter: V-a forţat DNA-ul să renunţaţi la fotbal?
Benone Lazăr: Nu. Este tot un zvon fără acoperire. Eu n-am fost niciodată chemat, n-am fost niciodată întrebat sau şicanat de cei de la DNA. Mai mult, în ultimii ani, fotbalul s-a curăţat foarte mult. Poate spune cineva că FC Internaţional Curtea de Argeş a rămas în Liga I pe nedrept?

Reporter
: Şi atunci de ce aţi dat echipa?
Benone Lazăr: Mergeam într-o direcţie greşită şi am vrut să mă opresc la timp. Eram singur şi nu mă simţeam deloc bine. Apoi, conjunctura actuală nu este deloc favorabilă la orice nivel şi mergeam într-o direcţie greşită. Bani aveam, dar să bagi singur, ca într-o gaură neagră, nu puteam. Dacă mai venea cineva lângă mine cu siguranţă nu renunţam.

Reporter:
V-aţi sfătuit cu cineva?
Benone Lazăr: Am discutat cu George Bosânceanu, fost finanţator la Farul Constanţa. M-a sfătuit să mă retrag, aşa cum a făcut-o el. «Benone, eu am fost fericit când m-am apucat de fotbal, dar am fost şi mai fericit atunci când m-am retras», mi-a zis.

Reporter: Când aţi luat această decizie?
Benone Lazăr: În timpul cantonamentului din Austria.

Reporter: De ce nu aţi dat echipa şi locul în Liga I grupărilor FC Argeş sau Dacia Mioveni?
Benone Lazăr: Proiectul nostru a fost pentru Curtea de Argeş, dar criza economică ne-a blocat proiectul cu stadionul şi baza sportivă de la Curtea de Argeş. Am vrut să colaborăm cu FC Argeş şi am discutat cu primarul Tudor Pendiuc. Eram dispus să cedez 50 la sută din acţiunile echipei. Primarul a acceptat colaborarea şi chiar a pomenit de cupele europene. Dar după câteva săptămâni ni s-a spus că Primăria nu poate să investească alături de noi.

Reporter: Aţi căutat şi alţi investitori care să vină alături de dumneavoastră?
Benone Lazăr: Am căutat, dar n-am găsit.

Reporter: Nu vă pare rău că nu mai aveţi echipa pe care aţi făcut-o din nimic?
Benone Lazăr: N-am cuvinte să spun cât regret. Două nopţi n-am dormit. Vineri, la Târgu Jiu, a fost o despărţire dureroasă de băieţi. Am lăcrimat şi eu şi unii jucători. Vineri, la Târgu Jiu, au curs multe lacrimi pe Jiu în jos.

Reporter: O să vă fie dor de fotbal?
Benone Lazăr: Cu siguranţă! Fotbalul este un fenomen social pe care nu-l puteam susţine singur în judeţul Argeş. În plus, îmi ocupa foarte mult timp şi nu mă puteam ocupa în totalitate de afacerile mele.

Reporter: Aţi investit în fotbal din anul 2000 până în 2010. Cam ce sumă aţi cheltuit?
Benone Lazăr: N-am cheltuit sume fabuloase. Aproximativ şase milioane de euro, dar nu-mi pare rău. Am avut atât bucurii, cât şi regrete. O parte din cheltuieli le-am recuperat prin transferuri de jucători şi din drepturile de televizare.

Reporter: Cum aţi caracteriza implicarea dumneavoastră în fotbal?
Benone Lazăr: Am format o echipă pe care am luat-o de la zero şi am dus-o pe locul 12 în Liga I. În tot acest timp, au fost trei etape distincte pentru mine.

Reporter: Care sunt aceste etape?
Benone Lazăr: Prima a fost pe stadionul din Ştrand cu echipa în divizia C un an, şi patru în B. A doua etapă, în sezonul 2006/2007, când m-am implicat la Dacia Mioveni. Eram membru al Consiliului Director şi am vrut să devin investitor principal, dar după ultima etapă, a aterizat un elicopter pe stadionul din Mioveni şi elicele m-au scos din decor… (n.r. – în elicopter era omul de afaceri Gigi Neţoiu care a preluat echipa Dacia Mioveni care tocmai promovase în Liga I). Etapa a treia, şi ultima, a început în urmă cu trei ani şi am pornit cu echipa din Liga a treia şi am dus-o în Liga I, pe locul 12.

Reporter: Ce regretaţi cel mai mult în această aventură fotbalistică?
Benone Lazăr: Repriza a doua a meciului Internaţional Curtea de Argeş – Dinamo. La pauză am condus cu 1-0, dar am pierdut cu 1-3. Cel mai rău m-a supărat maniera de arbitral a lui Balaj.

Reporter: Vă veţi mai implica în fotbal?
Benone Lazăr: Greu de spus. Este prematur să mă pronunţ acum. Vreau să se ştie că, dacă am căzut, am făcut-o de pe un armăsar frumos şi nu de pe o gloabă. Echipa mea, Internaţional Curtea de Argeş, era cea mai curată echipă din fotbalul românesc, în ceea ce priveşte situaţia financiară. Cei de la federaţie spun asta”.

Internaţional Curtea de Argeş s-a clasat pe locul 12 în campionatul trecut din Liga I, şi-a reluat pregătirile pentru sezonul 2010/2011, a efectuat transferuri, a fost într-un cantonament în Austria, dar cu o săptămână înainte de startul campionatului conducerea clubului a anunţat că echipa se va retrage din campionat. Locul din Liga I a fost cedat clubului Pandurii Târgu Jiu împreună cu staful tehnic şi lotul de 20 de jucători.

Mediafax

Publicat în stiri. Etichete: , . 7 Comments »

7 răspunsuri to “"Am plâns când am renunţat la Inter, dar nu mai puteam să bag bani într-o gaură neagră"”

 1. Claus Says:

  Vai… Cat noroc ca s-a oprit la timp, cine stie cum ar fi putut sa ia loc de Europa League in cativa ani :-s

 2. Danutz Trivale Says:

  Ce vreti daca Lazar vrea a vrut sa cumpere pe FC Arges! Acum doua ore a perfectat intelegerea cu Penescu. Succes Lazar! Hai FC Arges! Fratii in Neagoe in Trivale !

 3. The Crow Says:

  voi chiar credeti ca a plans?

 4. Alex Says:

  oooo sarmanu’…a lacrimat si el….
  mai mult ca sigur asta e un interviu platit…
  benone, sa te vedem la dna!!!

 5. DjMaster/ interist pana la moarte Says:

  MUIE BENONE….NU ITI PASA NUMAI DE TN…… DNA-UL SA TE MANANCE….U NU REALIZEZI CA AI FACUT NENOROCITULE….MUIE

 6. The Crow Says:

  a plas de bucurie cand a primit bani de la pandurii

 7. The Crow Says:

  @Danutz Trivale

  ce s-a intamplat,au facut a perfectat intelegerea sa se duca amandoi la PUSCARIE?

  MULTA BAFTA
  sedere placuta la racoare


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: